2014 m. sausio 3 d., penktadienis

Gražaus veido duetas


      Veido priežiūros priemonių tiek daug, kad, ko gero, net suskaičiuoti jų nebūtų įmanoma. Tad bet kuriai save mylinčiai ir gerbiančiai merginai tenka praleisti ne po vieną valandą norint išsirinkti tinkamą produktą pagal individualius odos poreikius. Tačiau kartą taikliai išsirinkęs, vargu ar keisi pirkinį. Žinoma, laikas nuo laiko atsinaujinti netgi būtina, bet visada puiku yra turėti po vieną kitą favoritą.
      Veido odą prižiūrime keliais etapais: valome, prausiame, drėkiname, šveičiame pagal poreikį ir maitiname, kai to trūksta. Prausimas, kaip ir valymas, taip pat labai svarbus procesas, kurio metu galutinai pašaliname visus susikaupusius nešvarumus, toksinus nuo veido. Kosmetikos pramonė mums siūlo labai daug prausiklių, tačiau aš visgi raginu atsigręžti į gamtos siūlomus lobius. O gamta mums ir siūlo puikią priemonę - molį. Molis gali būti įvairių pavidalų, kurių kiekvienas skirtas skirtingam odos tipui: raudonasis molis tinka visiems odos tipams, geltonasis molis puikiai patenkins mišrios odos poreikius, baltasis molis pamalonins sausą odą, o žaliasis - atgaivins riebią odą. Bet kurį iš paminėtų molių galima naudoti ne tik kaip prausiklį, bet ir kaip kaukę.
      Mano naudojamas molis - geltonasis. Šią priemonę naudoti labai paprasta: labai nedidelį kiekį sumaišyti su vandeniu ir gerai išmaišyti medine mentele. Galima ruošti prausiklį-kaukę ir su bet kuriuo iš jums tinkančių hidrolatų ar aliejų. Mišinio konsistencija turi būti ne per tiršta, geriau kiek skystesnė. Užsitepus ant veido trumpai palaikyti ir nuplauti po vandens srove. Jeigu molis džiūsta ir traukia veidą, galite dar pasipurkšti veidą hidrolatu, neleidžiant uždžiūti. Po to, kai nusiplaunate veidą, malonu jį apsipurkšti minėta priemone. Kadangi molis - švelnus produktas, plaunant veidą nebūtina jo trinti. Viskas kuo puikiausiai nusiplauna po lengva vandens srove!
      Naudoju molio bei hidrolato duetą jau gana ilgai, tad galiu pasakyti tiek, kad esu patenkinta savo odos būkle. Bet nepamirškit - gražios odos vien natūralias priemones naudodamos neturėsit. Būtina prižiūrėti save ir iš vidaus!
Laura

6 komentarai:

  1. Ačiūū! Sužavėjo mane tavo blogas labai :) Šaunuolė.

    Gal gali dar papasakot, kur perki molį?:)


    http://akvedukas.blogspot.com

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveika! Ačiū labai :)
      o perku mylimiausiuose kvapų namuose :)

      Panaikinti
    2. Super! Manasis ilgą laiką patikrintas duetas iš KN - Gasulo molis + Sėklučių hidrolatas :) Nepamainomi :)

      Panaikinti
    3. Ir kaip tavo oda? :) kokia būklė? Aš labai džiaugiuosi KN produktais, nors jų gausiai ir neturiu, tačiau visi jie man tinka ir patinka. Rezultatai matomi ;)

      Panaikinti
    4. Negaliu pasakyti, kad susitvarkė tobulai, bet kad pagerėjo (sumažėjo spuogų ir randelių), tai faktas! :) Be to, naudoju prie minėtų dalykų dar ir argano ir puiklapių aliejus...

      Panaikinti
  2. man asmeniškai patinka gasulio molio milteliai sumaišyti su hidrolatu:) įdomiausia tai, jog tai toks švelnus prausiklis, kad atrodo prausi putomis:) kaip kaukę naudoju nimbamedžio mineralinę kaukę mišriai odai:) produktus perku iš Naturatos.

    AtsakytiPanaikinti