2015 m. sausio 9 d., penktadienis

VIVI modeliuojanti veido kaukė su moliu ir kolagenu


    Veido kaukių naudojimas nėra labai dažnas ritualas mano odos priežiūroje, nes tai pritrūksta laiko, tai pavargus, tai dar kažkas arba paprasčiausiai tingiu. O gaila.... Reikia taisyti šią situaciją, ypač žiemą. Šią modeliuojančią kaukę įsigijau labai seniai, regis pavasarį, bet pirmą kartą pasinaudojau tik gruodžio mėnesio pradžioje. Kodėl? Birūs, sausi produktai turi žymiai ilgesnį galiojimo terminą nei skysti analogai. O vasarą aš naudojau Ambroozijos drėkinančią veido kaukę "Jumpyra" su spirulina dumbliais, kuri turi labai trumpą galiojimo terminą. O antras dalykas, Vivi kaukei reikia tam tikro pasiruošimo - susimaišyti pakankamo tirštumo kaukę pačiai. Todėl nuolat skubančioms merginoms kaukė nelabai patiks, o toms, kurios vaikystėje mėgo kepti smėlio bandeles, turėtų būti įdomu vėl prisiminti žaidimus. Tik šįkart tai grožio linksmybės. 
    Tuo metu modeliuojanti kaukė  prekyboje buvo šviežiausia naujiena, o internete dar nebuvo jokio komentaro apie jos poveikį ir rezultatą, net dabar galima rasti vos vieną kitą atsiliepimą. Taigi naujienas lydintis smalsumas, įtaigus gaminio pristatymas ir lojalaus kliento nuolaida visgi lėmė mano impulsyvų apsisprendimą pirkti šį "stebuklą". Mat priemonė turi atlikti giluminį veido valymą, stangrinti ir patempti veido odą, kitaip sakant, grožio salonas namuose. Dabar stengiuosi vis rečiau pasiduoti moteriškam impulsyvumui ir labiau apgalvoti savo pirkinius. 
    Ant indelio puikuojasi toks gaminio aprašymas. "Itin smulkios molio dalelės gerai išvalo odą. Dėl didelio geležies kiekio kaukės sudėtyje oda gerai aprūpinama deguonimi, pagerėja jos medžiagų apykaita. Kaukė pakelia odos temperatūrą ir pagerina aktyvių komponentų pasisavinimą."

INCI: 
     Kaukė yra biri, dalelytės labai smulkios, lyg pudra. Norint pasidaryti tinkamos konsistencijos kaukę, reikia maišyti santykiu 1:4, tai yra 1 arbatinis šaukštelis miltelių ir 4 arbat. šaukšteliai šalto vandens. Šilto negalima naudoti, nes pagreitina džiuvimą. Kadangi kaukė ir taip stingsta greitai, per kelias minutes, reikia nesnausti - sparčiai komponentus išmaišyti ir užtepti ant švaraus veido, kaklo. Laikyti 15-20 min ir nulupti. Džiūstanti kaukė pradės traukti odą. Skirtingai nei kitos nulupamos kaukės, ši taip paprastai nenusiima. Sausos nulupti net nebandykite, bus per daug vargo. Ji  nusilupa tik drėgna, todėl sudrėkintite ir likučius nuplaukite vandeniu. Po to rekomenduojama pasitepti kremu. Vienos kaukės visiškai pakanka veidui ir kaklui, man tokio kiekio net per daug, todėl imu 0,5 a.š. miltelių ir 2 a.š. vandens. Nors rašo, jog kaukės turi pakakti 4-5 kartams, mano atveju jos netgi ilgiau pakaks. 
    Kaukė turi vos juntamą ir ne itin simpatišką kvapą, bet juk dumbliai niekada nekvepėjo gėlytėmis. Kvapą galima ignoruoti, nes, kaip minėjau, jis nėra intensyvus. Nusivalius kaukę oda būna švari, švelni, nes valomąjį poveikį turi molis, tačiau tuo pačiu molis gali sausinti odą, ypač jei ji linkusi sausėti. Dėl šios priežasties po kaukės reikia užsitepti kremo. Pagal aprašymą, kaukė turėtų suaktyvinti odos medžiagų apykaitą, tačiau ji suaktyvėjo ar ne - plika akimi nepamatysi. Tiesa, kai kuriose veido vietose oda šiek tiek paraudo, tačiau įtariu, jog tai labiau nuo veido prausimo. Nors ką gali žinoti, visi esam skirtingi, todėl ir poveikis bus skirtingas. Atidžiai tyrinėjau savo veidą veidrodyje. Lyg ir oda tapo šiek tiek stangresnė, lyg ir mažiau smulkių raukšlelių matosi. Žinote, yra tokios nuovargio raukšlelės. Palyginkite, kaip veidas atrodo ryte, kai patinimas nuo miego jau būna praėjęs, ir kaip vakare, grįžus iš darbo. O mano darbe pagrindine priemone yra kompiuteris, kuris daro meškos paslaugą pirmosioms veido raukšlėms. Tuo labiau, kad dažniausiai į kompiuterio ekraną žiūrime prisimerkusios ar susiraukusios, nors to nepastebime pačios. 
    Deja, kaukė duos labiau momentinį poveikį negu ilgalaikį, o ir kaina yra ne tokia jau maža (jei kainą skaičiuosime keturioms procedūroms). Iš kitos pusės, gal tai ir neblogas būdas staigiai atgaivinti savo veidą, panaikinti nuovargio žymes jei vakare laukia koks balius ar panašiai. Bet man norėtųsi labiau pastebimo rezultato, nes lygiai taip pat švariai nuvalyti veidą galiu naudojant vien tik gasulio molį. Nors sudėtyje yra antioksidantų rudųjų dumblių, tačiau mano veidą reikia papildomai drėkinti. Tik dėl stangrinamojo efekto dar galima pamąstyti ar verta kaukę įsigyti sekantį kartą. 


Jurgita

6 komentarai:

  1. Perskaicius atsiliepima tai nelabai kilo noras ja bandyti, nors siaip vivi man patinka, bet tikrai gaila laiko kuri reiktu skirti jos maisymui. O beje indelis stiklinis ar plastmasinis?

    http://ilovemanythings.blogspot.com/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. vienos priemonės pateisina lūkesčius, kitos nelabai, šią kaukę priskirčiau antrajai kategorijai:) nors man labai patiko vivi šampūnai, jie taip gerai nuima plaukų elektrinimąsi:) ir dabar įsigijau jų naują šampūną su argano aliejumi:) o kaukės indelis stiklinis

      Panaikinti
    2. butent, sampunai ju tikrai geri :)

      Panaikinti
  2. Esu sia kauke gavusi dovanu, bet dar nebandziau. Jei ji atgaivina od1, tada man bus pats tas, nes po svenciu oda atrodo gerokai pavargusi....

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. aš didelio poveikio nepamačiau, tačiau kalbu tik už save:) jums gal patiks labiau:)

      Panaikinti
  3. Po veido kaukes teko apsilankyti pas dermatologa,labai stipriai nudegino veida,didele alergija gavosi.Ir siaip po lasjono ar prausimosi putu paraudonuodavo veidas.

    AtsakytiPanaikinti